Dit Zijn De 5 Beste Roestvrijstalen Braadpannen Om Te Koken In 2021

Er zijn veel soorten om uit te kiezen, waaronder gietijzer, keramiek, nonstick Teflon-gecoat, koper en roestvrij staal. Je zult zien dat de toprestaurants en topkoks allemaal roestvrijstalen braadpannen gebruiken.

Wanneer je op zoek bent naar de beste roestvrijstalen braadpan, is het misschien een idee om roestvrij staal eerst te vergelijken met andere soorten braadpannen.

De 5 Best Verkochte Roestvrijstalen Braadpannen

De 5 Best Verkochte Roestvrijstalen BraadpannenIn de uitverkoop Bestseller nr. 1

  • braadpan van 20 cm; gemaakt van 18/10 roestvrij staal
  • Met aluminium ingekapselde basis maakt snelle, gelijkmatige verwarming mogelijk, elimineert hotspots
  • Geklonken, stevige roestvrijstalen handgreep blijft koel op de kookplaat
  • Vaatwasserbestendig; ovenbestendig tot 550 graden F; vriezerbestendig voor voedselopslag
  • Let op – Deze koekenpan wordt niet geleverd met een deksel

Roestvrij Staal Versus Gietijzeren Koekenpan

Roestvrij Staal Versus Gietijzeren Koekenpan

Gietijzeren pannen zijn nog steeds erg populair en de oudste optie. Deze braadpannen zijn meestal uit één stuk staal gesmeed en zullen uiteraard veel zwaarder zijn dan de RVS variant. Om het hanteren te vergemakkelijken, wordt het handvat meestal uit één smederij gesneden. Pannenkoeken, uien of groenten in een gietijzeren braadpan gooien zou erg moeilijk zijn en iemand met zwakke polsen zou deze optie niet prettig vinden.

Ook gietijzer moet vanaf het begin goed verzorgd worden. Het zou moeten worden uitgehard of gekruid om een beschermend patina te creëren en ervoor te zorgen dat voedsel niet blijft plakken. Na gebruik moet het zorgvuldig worden schoongemaakt en licht geolied om roest te voorkomen.

Koekenpannen Met Antiaanbaklaag Versus Roestvrij Staal

De grote rage is al een tijdje de koekenpan met antiaanbaklaag, zoals pannen met een Teflon-coating. In tegenstelling tot roestvrij staal zijn deze koekenpannen gecoat met een laag teflon wat in werkelijkheid een plastic laag is.

Hoewel ze erg handig en op het eerste gezicht erg efficiënt zijn, zijn er enkele nadelen. Gebruik geen metalen lepels of keukengerei op deze braadpannen. Ze mogen niet oververhit raken. Kunststof en hoge temperaturen zijn niet compatibel. Reinig zorgvuldig en vermijd schrobben of schuren. Ze hebben ook de neiging om ongelijkmatig te verwarmen in vergelijking met roestvrij staal, dat ook hogere hitte aankan en niet kromtrekt, iets dat mogelijk is met de antiaanbakpannen.

Keramische Braadpannen Versus Roestvrij Staal

Keramiek is een andere anti-aanbakoptie. Het heeft dezelfde eigenschappen als teflon. Keramiek is een natuurlijk mineraal product. Het is extreem hard, maar kwetsbaarder en vatbaar voor chippen.

Vaak wordt een kunststof overlay aangebracht waardoor deze gevoeliger wordt voor hoge temperaturen.

Een van de redenen waarom roestvrij staal de voorkeur heeft van koks, is het vermogen om hitte te weerstaan. De feedback van jaren is dat de keramische pannen na verloop van tijd de neiging hebben om de anti-aanbakfunctie te verliezen en ongelijkmatig te verhitten.

Om ervoor te zorgen dat de beste roestvrijstalen braadpannen snel opwarmen en warmte vasthouden, is de aluminium kern essentieel. Sommige hebben misschien een ingekapselde bodem of de meest efficiënte is de Tri-ply. Tri-ply is een methode om drie lagen metaal, meestal roestvrij staal, te verlijmen met aluminium of koper in een verhouding van 18/10.

De aluminium kern warmt snel op maar houdt de warmte niet goed vast, het RVS houdt de warmte echter goed vast als hij eenmaal is opgewarmd. Deze combinatie zorgt voor een perfecte warmteverdeling en een geweldige kookervaring.

Andere belangrijke kenmerken van roestvrijstalen braadpannen zijn hun duurzaamheid. Ze zijn erg moeilijk te beschadigen, aldus een criticus. Ze zijn stevig en trekken niet krom en kunnen zelfs de oven in en een hoge mate van hitte aannemen.

Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken, vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat je de pan eerst laat afkoelen voordat je hem onderdompelt in koud water. Kwaliteitspannen zijn gemakkelijk schoon te maken, maar met een compacte aanrechtvaatwasser gaat dat nog makkelijker.

Je kunt niet hetzelfde doen met roestvrij staal als met anti-aanbak. Om plakken te voorkomen, verwarm je de pan voordat je voedsel toevoegt. De juiste hitte aan het begin en tijdens het kookproces is het geheim van succes met roestvrijstalen pannen.

Je kunt je roestvrijstalen braadpan voor alles gebruiken, van het aanbraden tot aanbraden van groenten en sauzen, inclusief tomaten en azijn, die kunnen reageren met antiaanbak- of gietijzeren pannen.

Een roestvrijstalen braadpan kan bijna alles. Je kunt vis, vlees, karbonades, stoofschotels, eenpansmaaltijden en zelfs een hele vogel proberen.

Het is gemakkelijk om uien en andere groenten te gooien met de lichtgewicht en gebogen lippen.

Als je je zorgen maakt dat je roestvrijstalen braadpan blijft plakken, heeft deze video een goed advies.

Laten we eerlijk zijn, de helder glanzende roestvrijstalen afwerking ziet er gewoon zo goed uit in de keuken.

Dit Zijn De 5 Beste Roestvrijstalen Braadpannen

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan, veel recensies en critici geanalyseerd om de volgende lijst van de beste roestvrijstalen braadpannen te maken.

Cuisinart 22-24N RVS Koekenpan Bijzonderheden

De Cuisinart MCP is het vlaggenschip van het Cuisinart-assortiment dat zijn inspiratie haalt uit de grote Franse keukens. Multiclad Pro (MCP), een ontwerp met een driedubbele laag gemaakt van hoogwaardige materialen, is de Multiclad Pro. De centrale kern van puur aluminium is aan de binnenkant van het kookgerei verlijmd met roestvrij staal en aan de buitenkant met geborsteld roestvrij staal.

Heat Surround Technology, een constructietechniek die bekend staat om het gelijkmatig verdelen van de warmte door de bodem en zijkanten, zorgt ervoor dat er geen hotspots zijn. Roestvrij staal reageert niet met voedingsmiddelen, zelfs niet met zuren zoals azijn en tomaten, en helpt de natuurlijke voedselaroma’s te behouden.

Er zijn veel mogelijkheden voor potten en pannen in dit assortiment, zowel met als zonder deksel. Ze kunnen voor elk type koken worden gebruikt: braden, smoren, groenten bakken, sauzen maken en zelfs pasta.

Het ontwerp van het handvat is bijgewerkt om je te allen tijde een koele grip te geven terwijl je op het fornuis staat en de klinknagel duimsteunen zorgen voor perfecte controle en balans bij het schenken of optillen. De pan heeft ook een taps toelopende rand voor gemakkelijk gieten en het voorkomen van druppelen. De Cuisinart werkt even goed op gas, elektrische of inductiekookplaten.

Professionele koks zijn dol op dit merk.

All-Clad D3 roestvrijstalen koekenpan specificaties

All-Clad Metalcrafters is er trots op gemaakt te worden in Amerika. Ze hebben een lange geschiedenis van uitmuntendheid en hoge prestaties. Deze producten zijn vervaardigd in hun fabriek in Canonsburg, Pennsylvania met behulp van Amerikaans roestvrij staal van topkwaliteit, en zijn voorzien van drie afwisselende lagen roestvrij staal en aluminium binding van velg tot velg. De strenge tests van elk stuk zorgen voor een levenslange garantie van perfectie en prestaties.

De braadpan van 25 cm, ook verkrijgbaar in 30 cm, heeft schuine randen zodat draaien en omdraaien gemakkelijk gaat. Het is ook groot genoeg voor twee of drie kipfilets. De surround-kern zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en is ideaal voor alle kooktechnieken, inclusief aanbraden, sudderen en sauteren.

Het kan gemakkelijk worden overgebracht naar de grill of oven en is bestand tegen temperaturen tot 600 graden F. De roestvrijstalen voorgevormde handgreep, vastgezet met roestvrijstalen klinknagels, blijft koel op de kookplaat.

Het hooggepolijste kookoppervlak heeft een starburst-afwerking, wat ervoor zorgt dat er geen reactie is met voedsel, weinig of geen plakken, en is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

De deksel en koekenpan zijn ovenvast en kunnen in de vaatwasser. Eventuele hardnekkige sporen kunnen eenvoudig worden verwijderd met water en witte azijn, of een speciaal poeder om roestvrij staal te reinigen.

Of u nu een beginner, een thuiskok of een professional bent, All-Clad voldoet aan uw wensen en eisen en geeft u jarenlang probleemloos en onderhoudsvrij kookplezier.

Tramontina- 80116-007D2 Roestvrijstalen koekenpan Specificaties:

Dit geweldige assortiment roestvrijstalen producten is gemaakt in Brazilië en geassembleerd door de VS.

Tramontina’s braadpan van 30 cm heeft een Tri-Ply Clad constructie. Het beschikt over 18/10 roestvrij staal aan de buitenkant en een aluminium kern aan de binnenkant.

De buitenkant is spiegelglad gepolijst en is zowel gemakkelijk schoon te maken als zeer aantrekkelijk. Het interieur heeft een satijnen afwerking die elegantie en stijl toevoegt. Dit product is echt van hoge kwaliteit en is gecertificeerd door NSF.

Voor stabiliteit en gebruiksgemak is een ergonomisch ontworpen roestvrijstalen gegoten handgreep naadloos op de pan geklonken.

De met Tri-Ply beklede constructie zorgt voor een gelijkmatige warmteoverdracht en -verdeling, niet alleen aan de onderkant, maar rondom de zijkanten, voor de beste kookervaring en het elimineren van hotspots. Roestvrij staal houdt de smaken en voedingsstoffen van het voedsel vast en reageert niet met zure ingrediënten, wat zorgt voor de beste resultaten voor amateur- en professionele koks.

Je Tramontina braadpan kan op elke kookplaat worden gebruikt, ook inductie, en is veilig in de oven voor temperaturen tot 260 C. Voor het schoonmaken, stop hem gewoon in de vaatwasser, hij is volkomen veilig.

De levenslange garantie dekt dit duurzame kookgerei, dat bestand is tegen de eisen van professionele keukens.

Cuisinart CSK 150 Elektrische roestvrijstalen koekenpan Specificaties:

De elektrische koekenpan, of koekenpan, is een revolutie, vooral voor de jongere set. Het is een handige manier om een snelle maaltijd in één pan te ritselen.

De Cuisinart is een elektrische koekenpan van 1500 watt, gemaakt van geborsteld roestvrij staal met temperatuurregeling van opwarmen tot 450 graden F.

Dit wordt ingesteld door middel van een controlesonde met een verstelbare wijzerplaat en indicatielampje.

Het ovale kookoppervlak is non-stick en meet 12 bij 38 cm. Om de smaken en het vocht van het voedsel te verzegelen, wordt een glazen deksel met een roestvrijstalen handvat en rand meegeleverd. De roestvrijstalen handgrepen aan beide zijden zorgen voor een veilige overdracht van het voedsel van de keuken naar de eettafel.

Als de temperatuursonde is verwijderd, is de Cuisinart elektrische braadpan volledig vaatwasmachinebestendig en voldoet hij aan de Noord-Amerikaanse elektrische normen. Het product wordt compleet geleverd met een gebruiksaanwijzing en een boek met 30 recepten.

Sommige klantrecensies spreken lovend over de resultaten met steaks, kip, varkenskoteletten, bacon, hamburgers en nog veel meer. Het schoonmaken is snel en gemakkelijk en er is minder spatten in vergelijking met ondiepere koekenpannen. Sommige gebruikers beweren dat het samen met de waterkoker op het aanrecht blijft staan.

Calphalon Classic roestvrijstalen koekenpan specificaties

De Calphalon Classic 2 stuk biedt een 20 cm en een 25 cm koekenpan. Deze pannen zijn gemaakt van slagvast aluminium voor een snelle en gelijkmatige verwarming. De behuizing is van geborsteld roestvrij staal. Deze pannen kunnen van het fornuis tot de oven tot onder de grill worden gebruikt om uiteindelijk in de vaatwasser te reinigen.

Dubbel geklonken, de lange, ergonomische handgrepen houden de pan koel en de pan warmt op op het fornuis. Door de gelijkmatige warmteverdeling van de verlijmde bodem zijn de bodems vlak en breed. Dit maakt ze ideaal voor het fileren van vis of kip.

De vullijnen van Calphalon zorgen voor eenvoudige meting en het deksel heeft zeefgaten om vloeistoffen af te tappen. De zijkanten lopen licht af en de randen lopen uit. Dit maakt het ideaal voor het maken van eieren, omeletten, sauteren, groenten gooien en alle andere bruinings- en schroeitaken.

Calphalon roestvrijstalen braadpannen worden gedekt door een volledige levenslange garantie.

Snelle Tips

Bak Op Kamertemperatuur

Vermijd koken vanuit de koelkast naar de pan. Laat het voedsel 10-20 minuten buiten de koelkast staan, zodat het dicht bij kamertemperatuur komt.

Verwarm de pan voor op middelhoog vuur. Hoge temperaturen kunnen plakken veroorzaken. Dit voorkomt vlekken.

Voedsel Kruiden Op Een Roestvrijstalen Koekenpan

De beste en snelste manier om je roestvrijstalen braadpan op smaak te brengen, is door de bodem van de pan te bedekken met lijnzaadolie, het gas hoger te zetten en te verhitten tot de olie begint te roken. Draai het gas uit en laat de pan afkoelen, giet de olie af en je pan is gekruid. Als je de pan grondig wast en schoonmaakt, moet je dit proces herhalen totdat je leert om als een professional met de hitte om te gaan.

Meest Gestelde Vragen

Zijn Roestvrijstalen Braadpannen De Moeite Waard?

Roestvrijstalen braadpannen zijn duurzaam, stevig en gaan lang mee. Ze houden de warmte goed vast, verdelen de warmte gelijkmatig en koken gelijkmatig. Een roestvrijstalen koekenpan van hoge kwaliteit is een must in elke keuken.

Waarom Kiezen Voor RVS?

Ten eerste vanwege de gelijkmatige warmteverdeling, maar ook als het goed wordt gebruikt, blijft het voedsel niet plakken en zal het staal niet in het voedsel lekken. Ze zijn duurzaam en als je er goed voor zorgt, gaan ze heel lang mee.

Roestvrijstalen koekenpannen met antiaanbaklaag

Zowel ja als nee. Hitte, te veel hitte zorgt ervoor dat voedsel blijft plakken in een roestvrijstalen braadpan. Ze zijn vrij anti-aanbak als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Waarom Blijft Voedsel Na Het Kruiden Aan Mijn Roestvrijstalen Braadpan Plakken?

Zoals hierboven, hoewel uw pan er glad uitziet, zijn er stoten en kuilen op het oppervlak, en als uw hitte te hoog of te laag is, kan uw voedsel blijven plakken.