Locatie

Heerlijk wonen in hartje Castricum

Castricum is een gemoedelijk dorp in Noord-Holland dat door de ligging bij bos, duin, zee en strand erg geliefd is bij bewoners én dagjesmensen. Aan de Hage ligt in het centrum van Castricum naast Geesterhage en winkelcentrum Geesterduin, waar u uw dagelijkse boodschappen kunt doen. Het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.

Geesterhage

De gebouwen van Nieuw Geesterhage en Bibliotheek Kennemerwaard zijn door BMB ontwikkeling herontwikkeld en uitgebreid met nieuwbouw. Het resultaat is een prachtig, nieuw multifunctioneel cultureel en maatschappelijk centrum: Geesterhage. Hier is ruimte voor ontmoeting, de bibliotheek, het theater en kunsteducatie. Naast sociaal maatschappelijke dienstverlening zoals een verloskundige praktijk, zijn ook VIVA, het consultatiebureau en Radio Castricum hier gevestigd. 

Genieten van de natuur

Het is een voorrecht om in Castricum te wonen, tussen strand, duinen en schitterende
natuurgebieden. Castricum aan Zee is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Geniet van een strandwandeling, een middagje zonnen of een lekkere lunch in een van de vele strandpaviljoens. Het mooie Noordhollands Duinreservaat leent zich uitstekend voor een fijne wandeling, een tocht per fiets of mountainbike of een rit te paard. Ook het Alkmaardermeer, waar u in een kwartier naartoe rijdt, is een prachtig uitgestrekt gebied, geliefd bij vogelspotters, wandelaars en fietsers.

Horeca en winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het naastgelegen winkelcentrum Geesterduin. Hier vindt u lokale ondernemers in kleine speciaalzaken en landelijk bekende winkelketens. Het oude centrum van Castricum met het gezellige Bakkerspleintje biedt een gevarieerd aanbod van allerlei leuke winkeltjes. Iedere vrijdag is er markt in de Dorpsstraat. Lekker lunchen, een goede kop koffie of uit eten? Het kan allemaal in uw eigen dorp. En wilt u een middag uitgebreid winkelen? Binnen een half uur bent u in Alkmaar, Haarlem en Amsterdam.

Sport en recreatie

In de omgeving van Aan de Hage vindt u diverse sportaccommodaties. In het nabije Sportcentrum De Bloemen zijn veel verenigingen actief. Van badminton tot biljart en van bridge tot zaalvoetbal. Ook vindt u in Castricum onder meer een zwembad, een tennisvereniging en diverse fitnesscentra. Lekker een dagje vrij? Fiets in een kwartier naar Castricum aan Zee of naar het schitterende natuurgebied Hempolder.

Bereikbaarheid

Castricum is een gemoedelijk dorp dat door de ligging aan de kust erg geliefd is. De bereikbaarheid is uitstekend. Via de nabijgelegen A9 bent u zo in Alkmaar, Haarlem, de Zaanstreek en Amsterdam. Ook met het openbaar vervoer kunt u hier prima uit de voeten. De bus stopt aan de Soomerwegh en Castricum heeft een eigen Intercitystation.